Zaštita podataka

Iako je Zakonom o privatnim detektivima propisano provođenje mjera zaštite poslovnih tajni, informatičkih sustava, ekonomskih i osobnih podataka i informacija sukladno ugovoru sklopljenim sa strankom, zaštita podataka je jedan od ključnih oblika zaštite poslovanja ali i privatnosti.

Zaštita privatnosti osobnih podataka je odvojena od tehnologije na kojoj se podaci prikupljaju, obrađuju, pohranjuju i distribuiraju. Jedna je od najvećih zabluda da se informacijska sigurnost odnosi samo na informatičku sigurnost i da isključivo potpada pod IT ili pravnu službu tvrtke. Proces zaštite podataka je kompleksan i zahtijeva multidisciplinaran pristup ukoliko se temi pristupa profesionalno i odgovorno, a što u praksi nije slučaj bez obzira na veličinu tvrtke i podatke kojima se raspolaže.

Iako je uvođenje GDPR direktive u poslovanje tvrtki propisano i Zakonom, veliki broj tvrtki nije adekvatno prilagođen i propusti se mogu vidjeti kod većine koja je pokušala samo zadovoljiti formu. Ukoliko spadate u onu grupu koja vodi računa o svojim zaposlenicima, a kojima su i klijenti važan segment poslovanja, u mogućnosti smo educirati vas i pomoći da informacije kojim upravljate i raspolažete budu zaštićene, a poslovanje prilagođeno svim propisima.

Osim zaštite podataka u kontekstu GDPR-a, za vas smo u mogućnosti kreirati optimalna rješenja za zaštitu komunikacijskih kanala od možebitnih presretanja komunikacija i zlouporabe.

Činjenice i brojke

Tvrtke zatvorene u roku od 6 mjeseci nakon gubitka podatka | 60%
Tvrtke koje bi htjele BC ali si to ne mogu priuštiti | 36%
Tvrtke koje nemaju dokumentirani BC plan | 60%
Tvrtke koje ne rade backup podataka na dnevnoj bazi | 53%
Izvor: Gartner’s Business Continuity Management Program Methodology