Protuprislušna zaštita

Informacija (lat. Informatio) je jedan ili više podataka koji imaju značenje, a u određenom kontekstu dobivaju na vrijednosti. „Curenje informacija“ danas može izazvati brojne kontroverze, što je Europska komisija prepoznala kao rizik i stoga potaknula zaštitu privatnosti na višoj razini kroz Uredbu kojom se nastoji zaštiti privatnost osoba.

Naše zakonodavstvo također štiti privatnost pa je tako neovlašteno prisluškivanje ili snimanje kažnjivo po Kaznenom zakonu, ukoliko se ne dokaže da je informacija prikupljena sredstvima za audio ili vizualno snimanje od pretežitog interesa za javnost ili da osoba koja je snimak napravila ima veći interes od zaštite privatnosti snimljene osobe. Odluku o tome da li neovlaštena snimka predstavlja kazneno djelo donosi isključivo sud, ocjenjujući sve okolnosti i dokaze u određenom predmetu.

Sukladno kaznenom zakonu, „tko neovlašteno zvučno snimi nejavno izgovorene riječi drugoga ili tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje nejavno izgovorene riječi drugoga koje mu nisu namijenjene“ kaznit će se kaznom zatvora do tri godine. No unatoč propisanim kaznama, nerijetko novinske stupce pune članci o neovlaštenom snimanju iz različitih razloga. Isto tako, teško je razlučiti da li su tim radnjama više ugrožene osobe koje su vlasnici tvrtki ili fizičke osobe, našu pomoć traže svi koji uoče određena sumnjiva dešavanja u svom okruženju.

Za naše klijente pružamo uslugu protuprislušnog pregleda uređaja, pokretnina i nekretnina u najvećoj diskreciji. Oprema koja se koristi pokriva široki spektar frekvencija, no osim opreme dodatno su potrebna specijalizirana znanja i vještine da bi se prislušne uređaje otkrilo, bilo da se radi o video ili audio snimačima.

Ukoliko sumnjate da konkurencija raspolaže vašim informacijama ili želite otkloniti rizike curenja informacija sa nadolazećeg sastanka s poslovnim partnerima, stojimo na raspolaganju za sve vaše upite.

Protuprislušni pregled

  • poslovnih prostora
  • privatnih objekata i stanova
  • vozila i plovila
  • uređaja

Zaštita od prisluškivanja

  • poslovnih sastanaka
  • radnih prostorija ili objekata