ÖDV – Austrijsko udruženje privatnih detektiva jedno je od najstarijih, najvećih i najaktivnijih na području EU. Osim lokalnih članova, okupljaju i članove iz drugih država članica u sklopu međunarodnog članstva u udruzi. U ÖDV su prepoznali značaj umrežavanja i suradnje, što se osobito vidjelo u vrijeme pandemije COVID-19 kada je takva suradnja došla do najvećeg izražaja.

Osim umrežavanja, vrlo aktivno rade na području suzbijanja nelojalne konkurencije koja posluje bez prethodno ishodovanih dozvola nadležnih tijela. Ovakvim načinom rada se štiti struka ali i samo tržište od možebitnih prijevara u poslovanju.

U proteklom su razdoblju članovi ÖDV-a prikupili značajan broj dokumentacije i dokaza koja je bila podlogom za podizanje tužbe protiv tvrtke koja je na austrijskom području poslovala bez potrebnih dozvola, a što je objavljeno i u časopisu Gospodarske komore Austrije (fotografija ispod, str.12).

20 Cg 57/20y

Iako je postupak u tijeku, činjenica je da su prikupljeni dokazi vrlo vjerodostojni i neoborivi, tako da se i ishod sudskog postupka očekuje da će biti svakako u korist pozitivnih zakonskih propisa.

Kao aktivni međunarodni član ÖDV-a, snažno podupiremo ovakav pristup i način rada kada je u pitanju nelojalna konkurencija. Uz to potičemo i aktivno ćemo poduprijeti sve one poduzetnike, neovisno o djelatnosti, da sami potaknu poduzimanje svih potrebnih radnji s ciljem zaštite i promocije tržišta na kojem rade. Ukoliko vam je potrebna informacija ili podrška, obratite nam se još danas.