1. Politika poslovanja

Politika poslovanja tvrtke Kadirah se vodi po najvišim standardima etike, morala, prava i profesionalizma. Svi zaposlenici i suradnici su visoko osjetljivi na situacije koje bi mogle rezultirati kršenjem etike poslovanja te su po tom kriteriju odabrani i prihvaćeni u tim. Tvrtka Kadirah cijeni i poštuje ljudske vrijednosti, integritet i različitosti, te se prema svakoj osobi odnosi sa dubokim poštovanjem.

2. Integritet

Svoj integritet gradimo na iskrenom i transparentnom odnosu s klijentima uz poštivanje svih pozitivnih zakona i propisa RH. Za svako kršenje istih imamo nultu toleranciju. Sve aktivnosti tvrtke Kadirah su politički, ideološki i u bilo kojem smislu svrstavanja neovisne.

3. Financijska odgovornost

Naše financijsko poslovanje održavamo transparentnim i sukladno važećim propisima, a sve naše transakcije odvijaju se preko poslovnih računa. Naš odnos sa suradnicima gradimo na dobrobit klijenata, izbjegavajući bilo kakve dogovore koji bi potencijalno mogli kreirati nelojalnu konkurentnost na tržištu.

4. Upravljanje podacima

Informacije koje su nam povjerene su naša najveća vrijednost. Iz tog se razloga prema njima odnosimo s visokim poštovanjem i diskrecijom, te ih štitimo ih po najvišim standardima struke. Uz pomoć prikupljenih i dobivenih informacija nastojimo doći do objektivne istine kao osnovne svrhe našeg rada. Podaci koje klasificiramo kao poslovna tajna, bilo da se radi o informacijama, znanju ili vještinama daju nam konkurentnost na tržištu, te su za nas od posebne vrijednosti.

5. Profesionalni standardi

Informacije pružene klijentima su s pažnjom analizirane i prezentirane na odgovarajući način u skladu s pravilima struke. Iza svakog našeg poteza stojimo, odgovorno i uz najviše profesionalne standarde.

6. Odnosi s klijentima

Zadovoljstvo klijenta naša je primarna zadaća. I zato prema svakom pristupamo individualno, sa empatijom za problem s kojim dolaze i poštovanjem prema povjerenju koje nam ukazuju. Uspjeh naših klijenata je ujedno i naš uspjeh.